Acabem amb la facturació il·legal a Sant Pau

cartell_facturacio_sant_pau

El proper dimecres 1 de juny a les 11h del matí, ens trobarem veïnes i veïns per la defensa d’una Sanitat Pública, Universal i de Qualitat, a l’entrada de dalt de l’Hospital de Sant Pau (Mas Casanovas, 125) per dur a terme una acció contra una irregularitat que es produeix al servei d’urgències.

Es tracta de la facturació del servei d’urgències a persones en situació irregular i sense recursos, que segons els Reial Decret 16/2012 i la instrucció catalana 8/2015, hauria de ser a càrrec del CatSalut. El centre hauria d’oferir una «Declaració Responsable» per tal de confirmar la manca de recursos però, en lloc d’això, emet factures il·legals a persones que no poden pagar.

Això esdevé dissuasiu i comporta l’exclusió, ja que la persona afectada, davant la situació d’urgència, indefensió i vulnerabilitat, marxa cap a casa sense rebre l’atenció mèdica, comportant un greu risc per a la salut de la persona exclosa i per la salut pública en general. Això podria estar passant des de l’any 2012 amb l’entrada en vigor del RD 16/2012!

Així doncs, el proper dimecres posarem en evidència aquesta injustícia; com més gent siguem, més efecte tindrà l’acció! Us hi esperem a totes i a tots!

Acabem amb la facturació il·legal a Sant Pau!

Tombem el RD 16/2012, per una sanitat de totes i per a totes les persones!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Convocatòria i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *