L’Atenció que les persones transsexuals desitgen

El CAP Manso acull la primera Unitat Trànsit on les persones transsexuals seran ateses tal i com elles desitgen.

transsexualsLa Plataforma Trans-forma la Salut lluita des de fa temps per un servei d’atenció que acompanyi les persones transsexuals que volen un tractament mèdic o quirúrgic. A diferència del tracte que reben a centres con l’Hospital Clínic, no volen que se’ls qüestioni el sexe al que volen canviar. Recentment han presentat una pel·lícula en diferents espais com les passades Jornades Feministes en què diverses persones expliquen la seva experiència al servei de psiquiatria del Hospital Clínic.

Es tracta d’una forma de actuació que imposa el tractament a seguir. Tant és així que arriba a actuar en contra de la voluntat de les persones que demanen ser tractades. Sembla que no les vulguin ajudar o entendre. Al damunt, no se senten respectades en el seu dret a decidir sobre el seu cos.

Fruit d’aquesta lluita, hi ha hagut recentment un canvi important en l’atenció sanitària a les persones transsexuals. El departament de Salut Sexual i Reproductiva del CAP Manso acull la primera Unitat Trànsit. La seva directora, juntament amb la plataforma Trans-forma, han sigut els impulsors del canvi. Basada en la despatologització d’aquesta realitat, les persones transsexuals seran ateses sense que sigui obligatori un diagnòstic clínic ni un tractament mèdic pautat, tal i com elles desitgen.

Des de la campanya Jo Sí Sanitat Universal, celebrem enormement el triomf de les companyes. Suposa un gran pas, que ens apropa una mica més a una Sanitat de Totes i per a Totes les Persones.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícia i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *