Facturació il·legal al Sagrat Cor

L’Hospital del Sagrat Cor exclou mitjançant factures il·legals

Una vegada més hem de lamentar que, per molt que ens diguin el contrari, l’accés a la Sanitat Pública no és Universal a Catalunya. Aquest cop és l’Hospital del Sagrat Cor. I una vegada més, haurem de ser la població qui ho denunciï i miri de posar-hi remei.

Malgrat els avenços contra l’exclusió sanitària, encara queda molta feina per fer.

sagrat cor

¿Què hauria de passar quan una persona resident a Barcelona però, sense targeta sanitària requereix atenció urgent i es dirigeix a un hospital de la xarxa pública? Doncs, com a centre que ofereix un servei públic, ha d’ajustar-se a l’algoritme del Consorci, i oferir la Declaració Responsable en cas que la persona afectada no disposi de recursos suficients.

Doncs això no està passant al Sagrat Cor. Com ja sospitàvem, i com a molts altres centres a Catalunya, l’hospital no ofereix la Declaració Responsable i emet una factura que, segons la normativa, no és legal.

El Sagrat Cor: finançament i rescats públics, beneficis privats

sagrat corL’Hospital del Sagrat Cor és un hospital privat del grup Quirónsalud, una empresa de capital risc del grup Fresenius. L’únic objectiu d’una empresa de capital privat és guanyar diners. Incomprensiblement, la Sanitat Pública hi té un conveni per donar servei públic. No només es tracta de les famoses derivacions; té població de referència assignada!

És un hospital que ve de l’antiga Clínica Aliança, que va ser rescatada amb diners públics en dues ocasions, i que ara fa negoci privat amb diners i fiançament públics. És la empresa del sector hospitalari privat que més factura a l’any.

Un negoci que ha anat creixent a l’ombra de la Generalitat. Des del 2011, malgrat les retallades, la inversió als hospitals va anar a l’alça: de 75 a 81 milions anuals. En 2016 aquest grup, va facturar 2.150 milions de euros. Catalunya és la comunitat autònoma que més diners destina a la contractació sanitària a empreses i fundacions privades, prèviament rescatades amb el pressupost públics.

¿Algú li estranya doncs que una empresa amb tan afany de lucre intenti facturar a qualsevol preu? Tan és que hi hagi una normativa. L’Hospital del Sagrat Cor, malgrat “oferir un servei públic”, se la salta i actua com un centre privat, cobrant a persones que tenen garantida l’assistència a càrrec del CatSalut (migrants, dones embarassades, menors d’edat, etc.)

Plantem cara a l’exclusió sanitària del Sagrat Cor

El proper dijous 31 de gener a les 12h estarem els grups d’acompanyament de Jo Sí Sanitat Universal a la porta principal de l’Hospital Sagrat Cor, al costat de les companyes de Resistència Clínic i de totes les veïnes que s’hi vulguin afegir, per dur a terme una acció contra aquesta facturació il·legal.

Exigim a l’Hospital del Sagrat Cor, que anul·li totes les factures il·legals que hagi fet a persones sense recursos i retorni els diners en cas que hagin estat pagades. I exigim al CatSalut que revisi el conveni que atorga aquest servei públic al Sagrat Cor, i que l’anul·li si cal, al·legant incompliment flagrant de la normativa.

Us convidem a totes i a tots a venir a donar suport a l’acció!

Per una Sanitat de Totes i per a Totes les Persones!

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Acció i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *